Actief, kritisch en betrokken

Prijsuitreiking kleurplaat SteM voor de Bij

Op zaterdagmorgen 14 oktober kwamen alle prijswinnaars van de DMD kleurenplaatwedstrijd bij elkaar om hun prijzen in ontvangst te nemen. Duo-raadsleden Madelinde Visscher en Pierre van Leeuwen ontvingen de kinderen met hun vaders en moeders in de koffie, thee en chocoladewinkel van Frans de Grebber.

Het thema van de kleurplaat was ‘SteM voor de Bij’. Sterk Meppel zet zich in voor ecologisch bermbeheer, zodat bijen, vlinders en andere insecten nieuwe voedplaatsen vinden. Dit kan door de gemeentelijke bermen in te zaaien met bloemen kruiden en deze tijdens de bloeitijd niet te maaien.

De kleurplaat vond gretig aftrek tijdens de optocht en de kinderen hebben er meer dan ooit hun best op gedaan. Het was nog nooit zo moeilijk om te bepalen wie de prijzen gewonnen hadden. De meest prachtige kleurplaten werden ingeleverd. Maar na lang beraad heeft de jury besloten dat de volgende kinderen een prijs hebben gewonnen. In de leeftijd tot en met 5 jaar: Harm 3 jaar, Lara 4 jaar en Ruben 5 jaar. In de leeftijd 6 tot en met 9 jaar Daley 6 jaar, Jildou 9 jaar en Neo 9 jaar. Tot slot wonnen in de leeftijdsgroep 10 jaar en ouder Kyomi 10 jaar, Malieke 10 jaar en Dione 12 jaar.

Onder genot van een kopje koffie voor de ouders en een glaasje fris voor de kinderen werden de prijzen verdeeld. De prijswinnaars waren zeer duidelijk in hun nopjes met hun prijs uit de leukste speelgoedwinkel van Meppel: Westerhuis.