Actief, kritisch en betrokken

Raadsleden zijn ook maar gewoon mensen

Deze maand hebben twee duo-raadsleden van Sterk Meppel bijna gelijktijdig besloten om voorlopig met hun werkzaamheden voor Sterk Meppel te stoppen: Pierre van Leeuwen en Martijn Groot-Nibbelink. Niet uit onvrede, zo geven zij aan, met de fractie, de raad of de politiek maar omdat ze vol in het leven, werk en de maatschappij staan en hun werk als volksvertegenwoordiger in hun schaarse vrije tijd doen.

Pierre van Leeuwen: “Ik ga via mijn werk een opleiding volgen in de avonduren. De opleidings¬uren vallen helaas precies samen met de fractie¬vergaderingen waardoor ik die niet meer bij kan wonen. Dan ligt het voor de hand om voorlopig te stoppen.” Martijn Groot Nibbelink stopt o.a. door de toegenomen werkdruk. “Ik werk bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en heb daar een aandeel in de Corona aanpak. De combinatie met het werk voor de fractie is op dit moment te zwaar. Maar ik wil wel graag bij SteM betrokken blijven en ga daarom het bestuur versterken.” Groot Nibbelink hoopt, net als Van Leeuwen, zich voor en na de verkiezingen weer voor Meppel, haar inwoners en Sterk Meppel in te gaan zetten.

Fractievoorzitter Elisabeth Bakkenes: “Raadsleden en hun duo-raadsleden zijn ook maar gewoon mensen. Ze doen dit werk in hun vrije tijd en als die tijdelijk vol loopt door een fors toegenomen werkdruk of door een opleiding dan hebben we daar vanzelfsprekend begrip voor. We vinden het fijn dat ze volgend jaar weer beschikbaar zijn want hun inbreng is waardevol.

Als lokale partij zijn we sowieso blij met al die Meppelers die zich voor hun gemeente in willen zetten en in de steunfractie van SteM meedoen. Vervanging zal dus geen probleem zijn Maar mensen die zich in onze standpunten herkennen zijn altijd welkom om eens een tijdje met de fractie mee te lopen.”